Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dirty Loops

Annons

FUSIONPOP. Dirty Loops galna tolkningar av bland annat Lady Gagas och Adeles låtar på Youtube som har setts av miljoner resulterade i ett skivkontrakt med demonproducenten David Foster. Debutalbumet har dröjt. När det släpptes i Japan för några veckor sedan gick det direkt upp på topp 10-listan.

Stockholmsbandet har kallats för ”det största som hänt svensk populärmusik sedan Abba”. Så långt vet jag inte om jag vill gå, för det Dirty Loops gör är så pass mycket smalare än mainstreampop. Men gruppens funkiga fusionpop går i alla fall rakt in i min danssugna kropp.

Hitsingeln ”Hit me” sätter tonen för albumet som till största del består av bandets egna kompositioner. Men här finns även två ”loopifierade” covers, Aviciis ”Wake me up” och Justin Biebers ”Roller coaster”.

Det känns uppfriskande att tre så gudabenådade musiker, Jonah Nilsson, sång och keyboard, Henrik Linder, bas, och Aron Mellergardh, trummor, tillåts leka med fria tyglar utan att tvingas in i ett allt för kommersiellt popfack.

Mer läsning

Annons