Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Duo Anna Olof

Annons

FOLKMUSIK. En spännande musikmix, Gotland och de brittiska öarna, bjuder duon Anna Emilsson och Olof Ander på i sin debut.

Två välutbildade musiker med stort intresse för barockmusik strålar samman. Sångerskan Anna Emilsson har bland annat studerat för Emma Kirkby och sjungit med lutenisten och professorn Jacob Lindberg. Olof Ander är utbildad violinist och har förflutet i bland annat Berlinfilharmonikerna. På senare år har Olof även börjat spela cittern och mandola, två instrument i lutfamiljen, som var vanliga under just barocken.

Repertoaren är hämtad både från den folkliga traditionen och dåtida kompositörer och visdiktare som Burns, Humfrey, Campion, ja till och med Bellman finns med på ett hörn med sin sorgliga vaggvisa till sonen Charles. Emmas sång är ljuvligt välklingande, ren och vackert modulerad. Olof imponerar med sin viola d’amore och väl avvägt lutspel. Jag gillar särskilt det minimalistiska plocket som i den raffinerat återhållsamma versionen av Greensleeves.

En utmärkt debut med andra ord. En randanmärkning bara: Olof spelar på flera instrument på många av låtarna. Hur har de tänkt sig liveframträdandena?

Mer läsning

Annons