Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"En av de bästa somrarna"

Årets uppsättning av "Otello" blev en succé, både konstnärligt och publikmässigt. Nu återstår att summera det ekonomiska resultatet.

Annons
Michal Lehotsky som Otello och Opera på Skärets kör.

I helgen gavs de två sista föreställningarna. Ännu återstår en hel del räknande för att summera hur bra festivalen har gått ekonomiskt. Klart är dock att publiktillströmningen har varit över förväntan.

– Näst efter "Carmen" och "La Bohème" är sommarens uppsättning av "Otello" den som lockat flest folk till Opera på Skäret. Det trodde vi inte. Det är ju inte en så känd opera och vi visste att det var en tuff utmaning att sätta upp den. Därför är det glädjande att så många ville komma hit och se den, säger Sten Niclasson, konstnärlig ledare på Skäret.

Även konstnärligt måste årets festival betecknas som en succé. Recensionerna i såväl lokala som nationella och internationella medier har varit mycket positiva. Det har även varit mycket folk på sommarens kringarrangemang, med operapubar och kammarkonserter.

– Pubarna har varit i stort sett fullsatta varje gång. Bästa sommaren hittills! Mycket glädjande.

Någon semester blir det inte än på ett tag för arrangörerna på Skäret. Nu tar efterarbetet vid och diskussionerna inför nästa års festival är redan i gång.

– Samarbetet med regissören William Relton har varit väldigt lyckat. Han är varmt välkommen tillbaka. Men det är en diskussion som vi får föra framåt. Det är inte gratis och vi får väl se vad Opera på Skäret mäktar med, säger Niclasson.

Mer läsning

Annons