Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Enahanda och blodfattigt

...Men Melissa Horns musik passar perfekt som soundtrack till en blåsig och regnig vinterkväll.

Vem: Melissa Horn
Var: Conventum Kongress
När: 3 december
Betyg: 3 av 5

Annons

Hennes sorgsna vispop är liksom musikaliska motsvarigheter till att kura framför en öppen brasa med en kopp te. Mysigt och stillsamt, men lite för enahanda och blodfattigt i längden. Majoriteten av låtarna under konserten kommer från senaste skivan "Innan jag kände dig". Melissa Horn skriver huvudsakligen om uppbrott; plågsamma, ledsamma, segdragna uppbrott som efterlämnar djupa ärr i själen. Jag har flera gånger grunnat över hur många brustna förhållanden hon egentligen har bakom sig, hittills har de i alla fall räckt till tre skivor. Och jag förstår hennes pappa, som förskräckt utbrustit "Mår du så jäkla dåligt?" efter att han hört hennes senaste skiva första gången.

Därför känns det bra att Melissa Horn förmedlar en skön självdistans från scenen och glatt driver med sina svarta texter. Hon är betydligt bättre och framförallt roligare i mellansnacken än jag förväntade mig. Som när hon med viss ironi rösten säger "nu ska jag spela min mest sorgsna sång. Den heter "Det känns ännu sämre nu" och fnissar. Det är ett choserfritt framträdande, Melissa Horn känns mer som en kompis än en stjärna. Hon lyckas förmedla en värme från scenen som når ut till oss i publiken. Melissa Horn kanske främst har profilerat sig som lågmäld vissångerska, men hon har flera upptempolåtar på repetoaren. Ett av kvällens bästa nummer var poppiga extranumret "Hur ska det gå", som nästan fick publiken i ett utsålt Conventum att riva stället.

Melissa Horn är en duktig sångerska, hon har fyra kompetenta musiker med sig på turnén. Det låter mycket bra live, det låter faktiskt exakt som på skiva. Vilket jag tycker är lite trist. Jag önskar att hon vågade exprimentera på scenen, leka med sin musik helt enkelt Arrangera om några låtar eller göra något annat som överraskar. Något oväntat som får mig att hajja till. Nu är hennes konsert som hennes skivor, en mysig och stillsam tillställning som gjord för en kulen vinterkväll. Men som sagt, det blir enahanda i längden.

Mer läsning

Annons