Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Erik Hassle

Annons

POP. Efter succén med radioplågan ”Hurtful” från 2008 kallades den då 20-årige Erik Hassle för Stockholms underbarn av brittiska The Guardian.

Hans debutalbum ”Hassle” släpptes 2009 och fick ett ljummet mottagande. Det var bra men inte fantastiskt, tyckte kritikerna. Och det pratades lika mycket om hans hår som om hans musik.

Sedan dess har han gjort en ep med Joakim Berg och Martin Sköld från Kent och låten ”One last ride” tillsammans med John Dahlbäck – musik långtifrån Robbie Williams som han tidigare jämförts med.

När han nu släpper albumet ”We dance” gör han ännu en musikalisk vändning. Den här gången är musiken influerad av band som Vampire Weekend och Phoenix. Det är poppiga, välproducerade melodier som spelas i ett energiskt tempo. Vissa av låtarna har potential att fastna på hjärnan. Textrader som ”ABC, you need a boy like me” känns dock väl banala. Det souliga soundet och låtar som ”Stay” och ”Shame on us” höjer helheten, men tyvärr saknas spår som vågar sticka ut. Det är alltigenom en bra skiva. Men inte mer än så.

”We dance, until we get it right” sjunger Hassle i titelspåret. Än har det inte blivit rätt. Hoppas att det blir det nästa gång.

Mer läsning

Annons