Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ett säkert vårtecken när Lorelei sätter upp sin anrika vårcaprice

INFÖR: Konferencieren och körmedlemmen Stigbjörn Bergensten gissar att manskören Lorelies vårcaprice har cirka 90 år på nacken. Nu på lördag är det dags igen och då består själva överraskningen av ett något oväntat statsbesök.

Annons

Lorelies vårcaprice är uppdelad i två delar. Den första är en mer klassisk vårkonsert där manskören sjunger in våren med låtar som "Sköna maj" och "Vintern rasat".

Det är i den andra delen som överraskningarna kommer, när capricen lever upp till sitt namn.

– Här kommer det bli lite mer spex, bland annat får vi besök av presidenterna Vladimir Putin och Donald Trump, säger Stigbjörn Bergensten som skrivit texterna till musiken i den andra delen.

Han avslöjar att det blir både amerikansk och rysk musik med nyskriven svensk text i mötet mellan de båda kombattanterna. Däremellan sjunger kören sånger som är hämtade ur den vanliga manskörrepertoaren, men med nyskriven text signerad Bergensten.

– Nu är förstås varken Trump eller Putin i verklighet på väg till Örebro, men med fantasins hjälp kommer publiken ändå att få stifta bekantskap med dem, säger han.

Men hur mötet slutar, den hemligheten avslöjas först under konserten.

Konserten äger rum på lördag i Karolinska skolans aula. Vårcapricen kommer också att framföras i Brevens Bruk, fredag 28 april. Och den som missar båda föreställningarna får en ny chans på Stortorget på valborgsmässoafton där Lorelei sjunger in våren vid lunchtid.

Kent Ivarsson som spelar Putin, Krister Kallin, dirigent och Trumpskådisen Sonny Danielsson. I bakgrunden syns resten av kören.

Mer läsning

Annons