Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fredagslåten: Hanna Turi

För en månad sedan släppte Hanna Turi sitt andra album, ”Tracks in the water”. På onsdag den 13 maj står hon på East wests scen i Örebro tillsammans med Hanna Enlöf från Good Harvest, sång och gitarr.

Annons

Hanna Turi är från Dalarna och har fascinerats av musik sedan hon var liten. Debutalbumet ”Some old tapes” kom 2011 och hon har sedan dess spelat på flera stora svenska festivaler som Live at heart (2014), Way out west och Peace Love. Hennes säregna röst har även tagits emot väl av den amerikanska publiken, bland annat på South by soutwest i Austin, Texas.

Musiken är i

grunden pop, men influenser finns med från både soul, folkmusik och andra stilar. Som förband på East west medverkar Linn Berlin och David de Fataki. De spelar en kompott av olika genrer, egna låtar och covers.

Men det är inte allt som händer på East west i veckan. Nästa lördag, 16 maj, kommer Åsa Medin dit för att tolka Monica Zetterlund. Kvällens konsert (fredag 8 maj, med Jennie Abrahamsson) är dock inställd på grund av sjukdom och flyttas till i höst, 24 oktober.

Mer läsning

Annons