Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gossip

Annons

POP. Är Beth Ditto mer Madonna än punk nu för tiden? Troligen. Men att jämföras med den bäst säljande dansdivan de senaste två decennierna är knappast något att skämmas över.

På ”A joyful noise” har Ditto och hennes Gossip tagit ännu ett steg bort från det råa anslaget på genombrottsplattan ”Standing in the way of control”. Gossips nya skiva är dansant, lättillgänglig - och i ärlighetens namn lite väl glättigt producerad. I intervjuer har sångerskan berättat att hon lyssnat mycket på Abba under inspelningen: ”De har noll råhet. Det är helt otroligt för mig.”

Nu är inte Gossip Abba, långt därifrån. Beth Dittos kantighet och kraft finns kvar, men rösten är effektivt inkorporerad i en ljudbild som passar lika bra på dansgolvet som i radion. ”Move in the right direction”,tuffar visserligen på som ett discotåg och ”Involved” har vissa likheter med en Redone-låt, men Ditto lyfter dem långt över det mediokras gränser.

Som bäst är hon ändå när det hårda får slå igenom den glansiga ytan. På öppningsspåret ”Melody emergency” får Beth Dittos röst sällskap av så rått manglande gitarrer att även de mest svårflörtade Gossipfansen måste vara nöjda.

Mer läsning

Annons