Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Graveyard - i en helt annan klass

Det är fantastiskt att ett band kan ha en sådan hög lägstanivå som Graveyard.

Annons

Bandet som aldrig har varit dåligt någon av de gångerna jag sett dem. Aldrig. Man kan inte bli annat än imponerad.

Det som gör att spelningen inte får full pott är bland annat att den pågår så kort tid. Magra 45 minuter är alldeles för lite Graveyard helt enkelt. Sedan är det självklart synd att man inte lägger mer krut på nya given ”Lights Out”, men på ett vis förstår man varför då speltiden som sagt är ganska kort och man vill få in självklara låtval som bland annat ”Evil Ways”.

Bandet kommer ut till det inledande bomblarmet i låten ”An Industry of Murder” och sedan är det bara godsaker hela vägen in i mål. Bitar som ”Seven Seven”, ”Ain't fit to live here” och ”Hisingen Blues” är alla fantastiska alster som aldrig tröttar ut. Synd att man lämnat ute singelhiten ”Goliath” från nya skivan då det är ett riktigt vitaminpiller. Inte för att spelningen nödvändigtvis behöver mer energi utan för att den bara är fruktansvärt bra. Synd även att de väljer att lägga ”The Siren” i mitten av spelningen istället för att sätta punkt med den. En av bandets absolut bästa låtar i min mening. Som ni märker är det väldigt bekväma saker man har att ”klaga” på under kvällens spelning.

När bandet väl lämnar scenen lutar sig en vän in och säger att det måste vara svårt att gradera Graveyard då de faktiskt spelar i en helt egen klass. Jag kan inte annat än att hålla med. Graveyard är alltid Graveyard. Tacka fan för det.

Jonathan Björklund

Mer läsning

Annons