Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hoffmaestro klara för Yeah!

Bandet som brukar kallas för ett av Sveriges bästa liveband kommer till Örebro.

Annons

Hoffmaestro som bildades 2005 är en svensk musikgrupp från Stockholm, känd för sina röjiga livekonserter. Sedan starten har de släppt två fullängdsalbum, tre ep:s och flera singlar har hamnat högt upp på både Trackslistan och Svensktoppen.

2009 fick Peace love-festivalen i Borlänge problem, när ett böjlande publikhav på 14 000 personer trängdes framför scenen, på en yta som egentligen var anpassad för 6 000. Året därpå lockade bandet 30 000 till samma festival (se klippet ovan).

Hoffmaestro blir en av huvudakterna på Yeah!15 som arrangeras i Stadsparken i Örebro, 15-16 maj.

En annan nyhet är att festivalen sänker åldergränsen från 18 år till 13, efter att många hört av sig. 18-årsgränsen kommer dock att gälla på festivalens serveringsområde.

"Vi är självklart glada över att kunna tillgodose alla de föräldrar som velat ta med sina tonåriga barn till festivalen, och eftersom vi allt mer har kommit att bli en folkfest genom lyckade artistbokningar så känns det bara kul", skriver säkerhetsansvarige Oscar Klemo på Yeahs hemsida.

På onsdagen meddelades även att Örebrobandet Square kommer till festivalen, med sin mix av snabb ska och energisk 60-tals-rock. Redan klara artister till Yeah!15 är bland annat Anna Ternheim, Markus Krunegård och Lorentz. 

Mer läsning

Annons