Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Idol-Oleg till Örebro: "Jag hatar ordet kändis"

Nerikes Allehanda fick tag på Oleg Nejlik, popfenomenet som slog igenom med låten Elektropop i Idol.
På fredag kommer Oleg till Örebro och Strömpis.

Annons
Oleg Nejlik.

Hur går det på turnén?- Jo det rullar på bra, jag har haft några gig hittills i Göteborg bland annat. Det är inte en så stor turné, Sverige är ju ganska litet, men det är min första och det känns riktigt kul att vara ute och spela.

Du slog ju igenom med Elektropop i Idol som visades på tv den här hösten, men vad har hänt sedan då?

- Den största förändringen för mig är att jag har slutat på mitt tidigare jobb, som vikarie inom vården, och nu jobbar som artist. Jag hatar att arbeta, men det här känns inte riktigt som ett arbete. Självklart är det ändå stor skillnad på att ha det som hobby och som jobb. Jag kan säga att musikbranschens charm försvinner till slut, säger Oleg och jämför det med en ordentlig fylla

– Det är ju kul för stunden men förr eller senare kommer bakfyllan.

Så du har vant dig vid att vara kändis?- Jag hatar ordet kändis, men okej, jag har varit känd i knappt tre månader. Hinner man vänja sig på tre månader? Inte jag i alla fall. Det är så klart bättre än i början. Då var det kaos. Jag kan ju säga att man inte glider förbi obemärkt längre. Det är självklart kul att bli igenkänd, folk är oftast trevliga, trots det kan det ändå bli för mycket. Men att vara känd har inte stigit mig över huvudet, jag åker fortfarande kollektivtrafik. Det är jag och Håkan Hellström, skrattar han.

Har berömmelsen förändrat ditt liv på något annat sätt?- Man lär känna mycket nya, trevliga människor inom branschen. Men jag umgås ju fortfarande med alla gamla kompisar, särskilt mina bästa vänner, vi bor ju ihop! Och det där med berömmelse: jag är 27, inte 15-16 som de flesta som är med i Idol. Det är skönt, jag vet vem jag är och jag står på mina egna fötter, jag tror inte att en 15-åring kan säga det. Det är som något Oprah Winfrey sa:

”If you don’t know who you are when you come to fame, it will decide who you are.”

Man ska inte låta det man inte kan kontrollera styra över sitt liv.

Till sist, kan du berätta lite om vad du bjuder på i Örebro nu på fredag?- Jag kommer bjuda på musik, energi och en sexig bakgrundssångerska. Och jag vill självklart bli bjuden på sprit efteråt, det är därför jag gör det här, skämtar Oleg.

- Nej men jag kommer lira mina låtar från skivan En liten cola tack, alltså mycket dansmusik. Det bästa jag vet är att få folk att röja.

Jag får väl säga lycka till på fredag då!- Tack så mycket. Får man fråga när intervjun är uppe? Inte för att jag läser om mig själv, jag undrar bara.

Mer läsning

Annons