Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Indieband fyllt av löften

BLK Noire låter lite sådär som regniga dagar i Stockholm kan låta; när man går hem efter ännu en misslyckad kväll på krogen och sparkar på imaginära konservburkar hela vägen fram till porten.

Annons
BLK Noire

När tunnelbanan tjuter så högt att det känns som att det bildas klösmärken i hjärtat på en, när man sitter framåtlutad över bardisken på något sunkigt förortshak och försöker hålla kvar illusionen att man fortfarande är the king of the world. När man fyllemessar ut i tomma intet. När mentholcigaretterna inte hjälper längre. När man sitter uppe hela natten och väntar på att du ska höra av dig men du hör aldrig av dig och man somnar med telefonen som en dolk i handen… det är BLK Noire – storstadsindie med sann storstadssvärta och det är tamigfan fantastiskt.

Det märkliga i allt det här är att bandet faktiskt kom till lite av en slump; en sen middag med vänner urartade i en oplanerad spelning samma kväll som senare kulminerade i att ja, att BLK Noire idag står på scen på Oleary’s i Örebro som en del av dem drygt tvåhundra band som uppträder under Live at Heart-dagarna. Rent musikaliskt befinner sig BLK Noire sig någonstans i skugglandet mellan Kings of Leon och The Mary Onettes och det hade varit en överdrift att säga att de är nyskapande inom sin genre, för det är de inte – men likförbannat får de blodet att sjuda och hjärtat att göra bakåtvolter med sitt åttiotalsskimrande sound. De presenterar sig som ”a group of friends making songs and trying to light a spark in a time when music seems to be forgotten” och det kan ju tyckas vara stora ord för ett band som befinner sig i startgroparna sådär men jag hyser inga tvivel – för BLK Noire kommer med största sannolikhet att sprida sig som en löpeld genom landet, och om inte en löpeld så har de i alla fall tänt en gnista ikväll.

BLK Noire 6 september 2013

Plats: Oleary's

Genre: Indiepop

Betyg: 4

Mer läsning

Annons