Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jonathan Björklund

Annons

"Unseen"

The Haunted

Thrashgitarrerna må vara borta men ilskan och intensiteten består! The Haunted valde att löpa linan ut med idéerna som kunde skönjas på "The Dead Eye" och resultatet blev årets mest hittiga (och modigaste) album. Man kan räkna med att bli överraskad när man drar igång "Unseen". Man blir däremot aldrig besviken.

"The Hunter"

Mastodon

När ett band som Mastodon väljer att släppa på tyglarna istället för att göra ännu ett konceptalbum kan man vara säker på en sak. Det är hästlängder bättre än de mesta du kommer att höra 2011. Andra band torde vara avundsjuka på hur lekande lätt Mastodon får det att verka. Lyssna bara på "Octopus has no friends" så fattar du vad jag menar.

"Opus mortis VIII"

Vomitory

Det är inte var dag man får sådan här lyxdöds i lurarna. Samtidigt som den krossar dig likt ett godståg så får den dig att gunga ohjälpligt. Det värmländska manskapet bjuder upp till sväng och jag är inte sen att ställa upp. Det är bara att följa med på den dödsgungande färden!

"Hisingen Blues"

Graveyard

Med första släppet, den självbetitlade "Graveyard", visade grabbarna i Sveriges mesta retrorockband att de var att lita på. I och med andra given "Hisingen Blues" visade de att de stod över alla andra i genren! En skiva som kommer att fortsätta snurra i skivspelaren ända tills nästa giv kommer. Och troligtvis även efter det.

"Celestial Lineage"

Wolves in the throne room

Första genomlyssning undrade jag över vad det är för högtravande tjatter som hörs. Andra genomlyssningen inser jag att det finns goda bitar i det här trots allt. Tredje genomlyssningen så ligger jag tyst i ett nedsläckta rum och bara följer med tonerna. Orkar du hålla ut hela vägen så är "Celestial Lineage" ett skinande exempel på musik som är mer än just musik. Klart värt färden i min bok.

Mer läsning

Annons