Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Klubben där du bestämmer

Hallå där…
…Fredrik Larzon, trummis i Millencolin, som tillsammans med DJ:n ”Lill-Danne” Daniel Svensson startat Klubb Svarta Guldet.

Annons

Vad är det?– En klubb för musikintresserade som vi startade strax innan årsskiftet. Besökarna tar med en näve vinyl ep’s, kommer dit, anmäler sig hos oss och spelar själva, max tre låtar i stöten, eller så spelar vi åt dem. Vi håller till på Kungsgatan 1, och kör en gång i månaden. På lördag kör vi för tredje gången.

Vad är det för musik som gäller?– Allt! Punk, rock, gammal soul, hip hop reggae. Det blir en spretig publik och det finns något för alla, det är kul. Det är bara att dyka förbi, ta med några vinylskivor och spela lite låtar eller bara gå dit och ta en god bärs och lyssna. Det handlar inte om snygga mixar utan om bra musik och bra stämning. Det är gratis att gå in, rekommenderad ålder är 20.

Hur fick ni idén?– Jag och Daniel är lite knäppt överdrivet intresserade av vinyl och av musik i allmänhet och vi bara kom på idén i princip samtidigt. Det här måste vi starta i Örebro, det måste funka, det är en sån bra idé, tänkte vi. Och det har varit knökfullt varje gång sedan start, vi har knappt kört något själva. Men det ser vi som positivt!

Något att säga om lördagen?– Vi öppnar tio, men droppa in vid strax innan tio, så står vi redo och skriver upp de som vill spela, så får man hålla koll på sin tur. I helgen är Bebba (Magnus Bergman) vikarie för Daniel, som är på sjukhus. Så vi vill gärna hälsa till Danne, förstås.

Mer läsning

Annons