Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lana del Rey

Annons

POP. När Lana Del Rey gav ut albumet "Born to die" för två år sedan var förväntningarna orimligt höga efter singlar som "Video games" och "Blue jeans". Precis som väntat blev det också något av en besvikelse – skivan var visserligen lika cool som Lana själv men låtarna och formexperimenten höll inte hela vägen.

"Ultraviolence" är som helhet en jämnare skiva. Dan Auerbach från överskattade Black Keys har producerat merparten av materialet och han levererar chillade och reverbfyllda låtar i lågt tempo.

Avsaknaden av toppar gör dock tyvärr också "Ultraviolence" till en sämre skiva än "Born to die". Man börjar tröttna på Lana Del Reys påklistrat svarta texter och förutom briljanta "West coast" är det ingen av de Auerbach-producerade låtarna som verkligen övertygar.

Bäst på albumet är "Money power glory", skriven och producerad av Greg Kurstin som var med och gjorde Lykke Lis senaste album. I den sjunger också Lana Del Rey med den mörka röst som gjorde hennes genombrott i stället för den falsett som dominerar resten av "Ultraviolence".

Mer läsning

Annons