Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ljuvliga klanger från Parkfestens pärla

Annons

Förväntningarna var höga och längtan lång när kvartetten från Malmö äntligen ställde sig sist av alla på scenen under Parkfesten.

This Is Head bildades 2008 och har de senaste åren prisats flera gånger. Bandet har mottagit titeln "Årets pop" på P3 Guld-galan 2011 och förra året var det Manifestgalan som gav det pris för ”Årets Live 2011”.

Det handlar om indiepop, ett vitt begrepp som enklast kan förklaras som icke-urkommersiell popmusik eller hitlistepop. Men musikaliskt kan indiepopen variera otroligt från banal la-la-la-trall till ett tyngre musikaliskt hantverk. This Is Head ingår i det senare.

Fyra ytterst skickliga musiker som plockar fram ljuvliga klanger från sina instrument med hjälp av hela kroppen. Känns det som. De dansar med sina instrument och i drivande turer mot samt med varandra.

Konserten inleds med ett längre instrumentellt pass och den lilla publiken har svårt att stå still. This Is Head är så mycket pockande och lockande rytmer i ett nästan suggestivt tempo. Många låtar från senaste ”The Album ID”. Och dansen på Dansbanans golv framför scenen får så klart beröm av This Is Head-killarna.

Men beröm ska framför allt This Is Head ha för att bandet gav oss en så eminent konsert mitt i natten för en liten publik i en folkets park i Bergslagen. Bandet blev Parkfestens pärla 2013.

Mer läsning

Annons