Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Malena först ut på nya Konserthuset

I december invigs det ombyggda Örebro konserthus. Första offentliga konserten blir med Malena Ernman som ger sig ut på julturné tillsammans med Lasse Berghagen.

Annons

För sjätte året i rad åker Malena Ernman på julturné. Förra året blev det dock ingen konsert i Örebro. Hon kanske ville vänta tills det nya konserthuset var klart? För i år kommer hon. Och hennes julkonsert den 4 december blir den första offentliga tillställningen i den ombyggda salen. Kvällen innan gör Svenska kammarorkestern en inofficiell invigningskonsert, endast för inbjudna gäster.

Gästartist på Malenas julturné är Lasse Berghagen och tillsammans med Mats Bergström, Janne Bengtsson och Svenska Stråkensemblen bjuder de på ett blandat program med såväl klassiska julfavoriter som folkmusik, jazz och opera.

I helgen släpptes även biljetterna till julkonserten veckan därpå, söndagen 13 december, med duon Sanna Nielsen och Anders Glennmark, "När vi närmar oss jul". I morgon tisdag kommer Konserthuset att avslöja ännu en stor bokning under öppningsveckan, med ett välkänt svenskt band.

Mer läsning

Annons