Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Marita Johansen

Annons

Kajsa Grytt

”En kvinna under påverkan!

Det här är Kajsa Grytts hittills bästa skiva. Återigen skildrar hon det svåra och det angenäma i att överleva. Musiken dunkar varmt och gitarren leker kittlande fram utsökta melodislingor. Ett album att leva med länge.

”Wounded Rhymes”

Lykke Li

Lykke Li har fortsatt sin utveckling genom att oförskräckt förena olika musikaliska uttryck och svensk musikelit till popmusik när den är som allvarligast och enklast. Eller när den är som bäst. Med platta som leker med rytmer samt med glädje och sorg.

Ane Brun

”It All Starts With One”

Det är en fin upplevelse att landa i Ane Bruns klart undersköna röst. Albumets tio låtar rymmer så många kontraster, alltifrån det enkla till det svåra, från nästan outhärdlig mildhet till uppkäftig styrka och från leende lekar till blodigt allvar.

”Let England Shake”

PJ Harvey

Polly Jean Harvey gjorde en temaplatta om våld, krig och förödelse. Och tog hem högsta betyg hos de flesta recensenter. Det är inte konstigt alls. Den här plattan charmar och skrämmer. Den visar också på en musiker som både är starkt politisk och konstnärligt konsekvent.

”Island shores”

Deportees

Det svider nästan av njutning att på dessa Umeå-musikers musik. Det så vackert som bara högkvalitativ pop kan vara. Deportees är pop när den är som bäst: intelligent, skön och känslofylld. ”Islands shores” gör mig fortfarande löjligt lycklig.

Mer läsning

Annons