Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Monica Dominique Palle Danielsson

Annons

JAZZ. Syskonen Monica Dominique och Palle Danielsson har musicerat ihop sedan barnsben. På skiva finns det däremot inte så mycket. Senast var på 1980-talet, med trioplattan ”Tillägnan” tillsammans med trumslagaren Leroy Lowe (1980), med hennes största ”hit” som titelspår, samt på inspelningarna av Monicas storbandssviter ”Swedish love in the Southern Bronx” (1986) och ”Inside the rainbow” (1988).

Pianisten Monica Dominique har varit medlem i den legendariska sånggruppen Gals Pals och i allmusikgruppen Solar Plexus. 2003 kom plattan “Bird Woman” med hennes kvintett MDQ (Monica Dominique Quintet).

Lillebror Palle Danielsson är en av våra internationellt mest kända jazzbasister. Han turnerar flitigt i hela världen och har spelat med storheter som bland annat Bill Evans, Keith Jarrett, Michel Petrucciani, Peter Erskine och John Taylor.

Nu har de gjort en intim duoplatta med jazzstandards som marknadsförs för deras i det närmaste telepatiska syskonsamspel. Men jag måste säga att jag inte är över hövan imponerad. Deras spel är ganska traditionellt. Det hela är småmysigt och trevligt. Men inget som får mig att direkt haja till. Monica Dominique vid flygeln slarvar dessutom ganska mycket och har ett diffust anslag.

Lägg därtill ett ganska förutsägbart repertoarval med alldeles för mycket långsamma ballader, bland annat ”My funny Valentine” och ”Once upon a summertime” som serveras som riktiga sömnpiller.

Skivan avslutas med en flera låtar av Michel Legrand. Förvisso en av historiens allra bästa kompositörer, men när låtarna serveras i klump på detta sätt blir tonspråket alltför enahanda.

Mer läsning

Annons