Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

New York-pressen hyllar Svenska kammarorkestern

Svenska kammarorkestern och världssopranen Nina Stemme har fått fina recensioner under sin pågående Amerikaturné.

Annons

Efter konserten i Alice Tully Hall i Lincoln Center, New York, konstaterar recensenten Corinna Da Fonseca-Wollheim i The New York Times att ”desserten inte måste serveras sist”. Hon syftar på att första delen av programmet med Nina Stemme, som tidigare också visats i SVT, bestod av ett antal musikstycken som normalt brukar framföras som extranummer.

Recensenten gillade upplägget med ett flöde av konsertarior varvat med orkesterstycken. Speciellt imponerad var hon över Stemmes djupa klang och förmåga att ”ge fyllighet i varje ton som gör att hon kan projicera intensitet även i de svagaste passager”.

Svenska kammarorkestern under ledning av Thomas Dausgaard "gav ljus åt Wagner och uttryckte missmod och tillbakahållen passion i Sibelius”. I Dausgaards tolkning av Brahms första symfoni utnyttjades orkesterns färgpalett med stor effekt, speciellt i sista satsen. Da Fonseca-Wollheim konstaterar också att publikens bifall resulterade i flera extranummer, bland annat Brahms "Ungerska dans nr 1".

Mer läsning

Annons