Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Oh my darling

Annons

CAJUN/BLUEGRASS. Den kanadensiska offensiven inom artistvärlden och då inte minst den kvinnliga delen är sannerligen inte i avtagande. Under första halvåret har jag berömt namn som Amelia Curran, Jenn Grant och senast Lynn Miles.

Denna gång handlar det om fransksjungande kvartetten Marie-Josée Dandeneau, Allison de Groot, Rosalyn Dennett och Vanessa Kuzina, med det älskvärda namnet Oh my darling. Gruppen är från delstaten Manitoba, och mixar på charmant vis delstatens metizfranska traditioner med Appalachernas old timemusic och bluegrass. Och här finns också klara cajun/zydeco-influenser som vi annars är vana att höra i Louisiana.

Samspelet i gruppen imponerar med huvudsångaren Dandeneau i fokus till bland annat banjo, gitarr, fiol och kontrabas. Efter en lyckad jamsession i Winnipeg (Manitoba) har framgångarna kommit slag i slag, först med lyckade debuten ”In the lonesome houses”, och nu minialbumet ”Venez danser”, helt på franska. Oh my darling är just nu det hetaste namnet på den kanadensiska rootsscenen. Och jag förstår varför.

Mer läsning

Annons