Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Omröstningen avslutad: Vem får Millencolinpriset?

Fram till midnatt kunde NA:s läsare rösta på sin favorit till MMP-priset. Nu är omröstningen avslutad - och på lördag avslöjas vinnaren. 

Annons

Sista veckan i januari fanns möjlighet att skicka in nomineringar till årets Millencolin Music Prize. Av de totalt inkomna 55 förslagen har en jury bestående av representanter från Millencolin, Örebro kommun och NA valt ut fem finalister, med chans på priset på 25 000 kronor. Rösta här till höger!

Röstningen pågår fram till den 4 mars. De nominerade är:

Anders Damberg. Med cirka 3 500 besökare fick festivalen som fått epitetet ”musikbranschens Almedalen” sitt definitiva genombrott 2013. Live at heart instiftades 2010 och har vuxit för varje år. När den arrangerades för tredje gången i höstas gav cirka 200 artister drygt 300 konserter på ett 20-tal scener över hela Örebro.

I höstas lanserade Anders Damberg dessutom ett nytt koncept tillsammans med nya samarbetspartners under namnet Folk at heart, som lockade till fullt hus på Scandic Grand hotel i Örebro första helgen i år.

Happy Hippo Family. Under fjolåret släppte popbandet som är känt för sina infallsrika och energiska livespelningar en specialutgåva av debutalbumet ”Monacoville” i Japan. Släppet följdes av en turné i samma land under hösten. Däremellan hann man med en stor sommarturne, med stopp på bland annat den stora nystartade Bråvallafestivalen i Norrköping samt Sommar Deluxe i Örebro. Under året släpptes även flera nya singlar som kommer att släppas på ett nytt album som kommer inom kort. För bara någon vecka sedan var bandet i Cannes, Frankrike, och visade upp sig på den stora Midemfestivalen.

Jasmine Kara. Örebros lilla r’n’b-sångerska med den stora rösten slog igenom med albumet ”Blues ain’t nothing but a good woman gone bad” 2010. Hon inledde förra året med att släppa singeln ”Can’t lie to me” som hon även framförde live på Grammisgalan. Hon gjorde flera tv-framträdanden, bland annat i Bingolotto, hos Lotta på Liseberg och i Kalle Moraeus program. Hon gjorde även en egen version av Gyllene Tiders låt ”Ljudet av ett annat hjärta” SVT-programmet ”Alla tiders hits”. Under året kom också singeln ”Paralyzed” och ett andra album är annonserat att släppas inom kort. Året avslutade hon med att framträda på O helga natt-konserten på Stortorget i Örebro.

Kulturföreningen Stationen. Den ideella konsertarrangörsföreningen i Örebro är nominerad till MMP för tredje året i rad. Stationen som har arrangerat massor av konsertevenemang inriktade mot hardcore och punk i sina lokaler vid Centralstationen hann med att flytta till nya lokaler hela tre gånger under året.

I januari lämnade man Centralstationen till förmån för b-salen på Kulturhuset. Sedan flyttade man till gamla Brandstationen på CV-området i Rynninge. Efter klagomål från grannarna om störande ljud gick flyttlasset vidare under hösten till nya lokaler på Slöjdgatan på Holmen.

Troubled Horse. Debutalbumet ”Step inside” hyllades av NA:s skivrecensent. På grund av att Witchcraft hoppade av fick retrorockarna från Örebro chansen att hänga med banden Orchid och Free fall på Europaturné under våren 2013. I slutet av maj kom bandet hem och levererade en rykande rockshow på Metallsvenskan: ”Med sin rock, klädd i snygg 70-talskostym med rejält utsvängda byxor, är det lätt att fångas av Troubled Horses musik”, löd omdömet i NA. Under sommaren uppträdde man på flera internationella rockfestivaler, men även påhemmaplan som Satins utomhusscen samt festivalen Sjöslaget i Kumla.

Mer läsning

Annons