Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Örebros Melloveteraner tävlar igen

Tim Larsson och Tobias Lundgren på Play production i Örebro tävlar i första deltävlingen i Göteborg med låten "I'll be fine" som framförs av Molly Pettersson Hammar.

Annons
Aristerna som tävlar i Melodifestivalens första deltävling som avgörs i Göteborg. Stående frv: Jessica Andersson, Eric Saade, Rickard Söderberg, Elize Ryd, Behrang Miri, Victor Crone, Daniel Gildenlöw och Molly Pettersson Hammar. Sittande framför: Dolly Style.

Killarna på Play production har tävlat flitigt i Melodifestivalen genom åren. Detta blir deras 16:e bidrag till tävlingen. Största framgången hade de 2005, då deras låt "Las Vegas" vann med Martin Stenmarck. Inför nästa års upplaga av tävlingen hade de egentligen inga planer på att skicka in något bidrag. Men nu blev det så i alla fall.

– Vi hade gjort

en låt med Molly som var tänkt att släppas i England. Men när SVT fick höra den så tände de direkt! Och då tänkte vi om. Det är alltid kul att vara med. Och så är det ju ett hyfsat fönster att synas i – inte minst marknadsföringsmässigt, säger Tim Larsson.

"I'll be fine" har de skrivit ihop med Molly Pettersson Hammar och Lisa Desmond. Texten har de fått hjälp med av Gavin Jones. Larsson beskriver den som en fartfylld poplåt med inslag av soul.

– Det är ingen traditionell Mello-låt. Den kommer nog att sticka ut lite. Molly har mycket soul i sin röst. Och i den här får hon verkligen trycka på och sjunga ut. Hon sjunger verkligen fantastiskt.

Men ni fick inte tävla här på hemmaplan?

– Det är lite synd, men samtidigt ska det bli kul att åka till Göteborg och kliva in i Mello-bubblan. Jag tror inte vi hade haft någon fördel av att tävla hemma i Örebro. Som låtskrivare är man ju bara med i nån sekund och vinkar lite.

Mer läsning

Annons