Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Örebrosångerskan Jasmine Kara om drogerna i LA: "Har flera gånger tänkt att jag sticker härifrån"

Melloaktuella Jasmine Kara från Örebro har inte druckit alkohol på åtta år. I podcasten "Fyllepodden" berättar hon om sin varför hon slutade dricka och om drogerna i Los Angeles.
– I bland kan jag tycka det är vidrigt när man går på fester, berättar hon.

Annons

Efter flera förfrågningar valde Jasmine Kara, 28, till slut att tacka ja till en plats i Melodifestivalen.

– Jag har blivit tillfrågad några år tidigare men då har jag inte riktigt vågat ställa upp. Jag har inte känt att jag haft rätt låt, det har inte varit rätt timing, berättar hon i podcasten "Fyllepodden".

Podcasten handlar om samtal kring alkohol och Jasmine Kara berättar bland annat om när hon som 20-åring tog beslutet att sluta dricka alkohol. Något hon pratat om tidigare i flera intervjuer.

– Jag har alltid varit en allt eller inget-person. Antingen skulle jag supa mig redlöst full och inte kunna gå, eller inget alls, förklarar sångerskan i podcasten.

Läs också: Här är skorna som Jasmine Kara tvingas byta ut inför Melodifestivalen – bryter mot reglerna

Jasmine Kara valde att sluta konsumera alkohol och helt satsa på att lyckas i musikbranschen. Sedan några år tillbaka är hon bosatt i Los Angeles i USA och berättar om hur hon på nära håll sett personer missbruka tunga droger.

- Jag kommer ihåg särskilt ett starkt minne, det kanske var ett år sedan. Då var vi på en fest och då gick de runt med stora fat med kokain, säger hon i podcasten.

Jasmine Kara har också haft problem i sitt jobb som sångerska, eftersom vissa hon jobbat med använt droger vid studioinspelningar.

– Jag har flera gånger tänkt att jag sticker härifrån för folk är inte seriösa. I min värld så är det så här: Vill du komma någonstans så måste du jobba för det, säger sångerskan.

På lördag tävlar Jasmine Kara i Melodifestivalens tredje deltävling i Växjö med låten Gravity. Här kan du se hela startfältet:

Deltävling 3 . Grafik: Anders Humlebo/TT

[+] För dig som är prenumerant eller Plus-kund:

Läs en längre intervju med Jasmine Kara här.

Se Jasmine Karas hälsning till örebroarna här:

Mer läsning