Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Oseriös Carlson levererade 

”Det här är inget seriöst band, mer ett festband.”
Sade Magnus Carlson när han presenterade fredagens konsertkoncept på Prisma. Och det stämde.

Annons

Husbandet i SVT:s ”På spåret”, Augustifamiljen, hade styrt kosan mot Närkes huvudstad den här kvällen för att tillsammans med vännerna Magnus Carlson från bland annat Weeping Willows och Ebbot Lundberg från Soundtrack of Our Lives underhålla en brokig skara örebroare.

Med egen musik, men framför allt covers bjöd ett gäng glada skickliga musiker på en charmant show med en ton av uppsluppen replokalsstämning. Det spretade en hel del både i engagemang och musikgenrer. Augustifamiljens eminenta medlemmar stod dock för en trygg grund, även om den riktigt galna spelglädjen som de utstrålar under sina Håkan Hellström-konserter inte infann sig. Det handlade i det här sammanhanget om en mer lågmäld upprymdhet.

Magnus Carlson med sin särpräglade och sköna röst höll även han fanan högt när han levererade eget material: Weeping Willows-låtar eller covers av The Smiths, The Jam, Håkan Hellström eller Oskar Linnros. Det svagare kortet i fredagens lek var Ebbot Lundberg. Lite blasé och mumlande i mellansnacket.

Festligheten som Magnus Carlson utlovade fanns sannerligen på Prisma. Det är svårt att inte känna partystämning när kompetenta artister levererar godbitar som alla har någon form av relation till. Alla kunde säkert hitta en höjdpunkt under programmet. Min var The Jams underbara samtidsskildring i ”Town Called Malice”.

Mer läsning

Annons