Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Pain - en jävla show"

Annons

Med ett CV som heter duga inom den tuffare musiken äntrar Peter Tägtgren och hans Pain kulturhusets scen. Med fingerfärdigt manskap och gedigen scenshow i form av ljusriggar och TV – apparater är det enkelt att svepas med i den blandade, men aldrig spretiga, kompott som är Pains musik.

Inledande ”Let me out” och ”Dancing with the dead” visar vart kvällen är på väg med sina allsångsvänliga refränger och stora ljudbilder. Konstigt nog är publikresponsen svag till en början men i tredje låten, klassikern ”End of the line”, visar folket att det faktiskt är med på noterna. En av kvällens bästa alster däremot är ”Dirty woman” från nya skivan ”You only live twice”. Pain goes AC/DC kort och gott. En mer än kompetent avslutningslåt på framtida gig i min mening.

En annan av kvällens höjdpunkter är sydstatsrockiga ”Have a drink on me” där bandet, plus Hulkoff från Raubtier, får till en riktig pubkänsla. Partypillret ”Zombie slam” är inte heller att förglömma som en självklar topp under kvällen. Men som vanligt är det ”Shut your mouth” som äger allt och alla. Det avslutande vindundret får alla att hoppa och skrika som galna. En låt som Pain aldrig kommer kunna utelämna från ett liveset. Tack och lov.

Visst, det känns lite väl kort och Tägtgrens röst är inte i formtopp på grund av en trasig hals. Men det är en jävla show som Pain visar upp. Ljud, ljus och bild synkar så otroligt bra. Och efter två dagar i djävulshornens tecken finns det väl ingen avslutande fras som passar bättre än håll käften?

Jonathan Björklund

Mer läsning

Annons