Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pink Floyd

Annons

PROGRESSIV ROCK. Man måste komma ihåg ett och annat när man lyssnar på "The endless river". För det första - det här är Pink Floyd utan Syd Barrett, förstås, men också utan Roger Waters. För det andra - merparten av den här skivan är ett hopkok av överblivet material från "The division bell" som ju, om man ska uttrycka sig milt, inte direkt är Pink Floyds starkaste stund.

Med tanke på dessa omständigheter är "The endless river" faktiskt riktigt trevlig. 18 små musikstycken, varav bara det sista förärats med sång, vävs samman till en helhet som fungerar bra i kombination med hifi-hörlurar och slutna ögon. Stora delar skulle kunna klassas som ambient, annat liknar mest det som i dag kallas för postrock.

"The endless river" är en hyllning till bortgångne keyboardisten Richard Wright och det känns som en värdig sådan. Allra bäst blir det i spår som "Sum" och "Skins" där David Gilmour och Nick Mason kompletterar Wrights ljudmattor med svepande elgitarr och frijazziga trummor.

Tillhör man dem som gav upp Pink Floyd för en sisådär 30 - eller till och med 40 - år sedan lär man dock inte bli nyfrälst av det här.

Mer läsning

Annons