Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

R Kelly

Annons

R´N´B. R Kelly kan joddla, steppa, sjunga om det snuskigaste snusk och vara ohämmat svulstig - och komma undan med det. Han kan också vara en romantisk gentleman, vilket han bevisade med ”Love letter” från 2010. Nu kommer uppföljaren till den, och den här gången bjuder han på låtar i både smäktande Barry White-anda (”Love is” och ”Share my love”) och poppigare Michael Jackson-stuk (”You are my world”). Och på mycket klassisk R Kelly, förstås. Ett exempel på det senare är ”Clipped wings”, som ger mig så mycket gåshud att jag behöver en dunjacka för att få håren att lägga sig igen.

Jag har personligen lite svårt för de retrorockigare spåren ”Party jumpin’” och ”All rounds on me”, men det finns gott om mer smooth soul att skippa till.

Han har skrivit och producerat rubbet själv, och till skillnad från de flesta andra r’n’b-artister i dag tar han inte in några gäststjärnor på sin platta. R Kelly lyser starkt nog på egen hand.

Saknar du den porrigare R? Misströsta inte. Förra året flaggade han för att han skulle ge ut ett album med titeln ”Black panties”, i samma anda som debuten ”12 play”. Nu blev det förvisso lite mer långsam älskog först, men ångande sex är säkerligen att vänta.

Mer läsning

Annons