Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Raubtier - att grymta på norrländska

Annons

Vad kan vara ett bättre avslut på en två dagar lång rockfest än norrländsk industri och en mångsysslare från Grangärde? Eller Griståget 2011 som det sägs.

Först ut är Norrlands rovdjur Raubtier. Trions sound påminner starkt om Rammstein då tunga gitarrer, smattrande trummor och storslagen synt är huvudingrediensen. Med inledande ”Det finns bara krig” visar sångaren och gitarristen Pär Hulkoff hur man bäst grymtar på norrländska. Mest underhållande blir det i låtar likt ”Hjälteblod”, balladen (!) som för tankarna till Nordman! Det ska tilläggas att detta inte är någon negativ kritik.

Publiken är oerhört taggad. Allsång, vågen och handklapp är vardagsmat här. Det är packat vid scenen och det är svårt att inte bli tagen av entusiasmen. Men när publiken skanderar ”en gång till” känner en annan att det räcker mer än väl. Förutom några alster som sticker ut (”Polarvargen” och ”Dieseldöden” i synnerhet) så är de för få bitar i setet som verkligen får en att haja till. Däremot ska jag börja följa bandets utveckling i skivväg. Det kan ju inte bli annat än intressant!

Jonathan Björklund

Mer läsning

Annons