Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

 Rösta fram öppningsbandet!

Femtio oetablerade band från hela Sverige tävlar om att få spela på årets upplaga av Metallsvenskan. Nu är det upp till fansen att rösta fram vilka som ska öppna hela festivalen.

Annons

Här hittar du information om alla femtio banden, och om hur du gör för att rösta.

Över 300 band anmälde sig till Metallsvenskans tävling. 50 bidrag har sedan valts ut av arrangörerna. Röstningen pågår fram till den 8 maj. Det band som får flest röster får öppna årets festival, fredagen 24 maj.

– För tre år sedan hade vi en likande tävling. Då stod det mellan tio lokala band. Den här gången gick vi ut nationellt och intresset för att vara med har varit enormt stort, säger Jan Larsson på Metallsvenskan.

Hur valde ni ut de femtio finalisterna?– Vi lyssnade igenom allt och valde ut de bästa, samtidigt som vi försökte få lite spridning så att det inte bara blev en massa dödsmetall typ. Det var väldigt hög standard över lag på dem som sökte. Några fastnade vi för direkt. Det är inte vi som ska utse vilka som ska vinna. Men flera av banden kan vara aktuella för bokningar i framtiden. Det här blir lite som en inventering av Metalsverige.

Omröstningen görs med SMS. En SMS-röst kostar fem kronor. Numera behöver du ha Wy Wallet i telefonen för att kunna SMS-rösta.

Mer läsning

Annons