Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Showen kan börja!

Vem vinner? Vem tar jumboplatsen? Och kommer någon eller något att skrälla? NA:s kultur- och nöjesredaktion listar och gissar. Och du, vem tror du vinner?

Annons

Stefan Nilson

Vinnare: Loreen! Helt outstanding. Kanonlåt, kanonsång och så skitsnygg avskalad koreografi/scenografi/kläder.

Personlig favorit: Se ovan.

Skrällvarning: Två, David Lindgren och Thorsten Flinck. Båda har starka låtar och bra framföranden fast i två väldigt olika fack.

Jumboplacering: Molly, kan det bli mera beige?

Marita Johansen

Vinnare: Thorsten Flinck Revolutionsorkestern. Den medelålders tv-publiken kan göra revolt mot det unga poppiga och rösta fram en låt som allt fler bekänner sig till.

Personlig favorit: Loreen. Fantastisk uppvisning, skön musik och modern. Så vackert!

Skrällvarning: Skrällen David Lindgren kan överraska igen med dansant musik och oförutsägbara approach.

Jumboplacering: Hoppas Ranelid och Sara Li, men är rädd att värmländska Top Cats tar den tionde platsen.

Maria Eremo

Vinnare: Jag ser bara en vinnare - Loreen. Hon är den som kan krossa i Baku.

Personlig favorit: Loreen. Perfekt sång, framförande, närvaro och grymt bra låt.

Skrällvarning: Det absolut värsta som kan hända är att Ranelid vinner eller att Sarah Dawn Finers boobisar hoppar ut.

Jumboplacering: Jag tror att Top Cats placerar sig sist. Inte sämsta bidraget men de mest okända artisterna. Alla andra har sina fans.

Måns Uggla

Vinnare: Loreen ”Euphoria”, tar den här tävlingen till en ny nivå. Fantastisk sångröst, en refräng som fastnar och ett avskalat nummer med originell dans.

Personlig favorit: För en gångs skull gillar jag den låt som jag också tror kommer att vinna.

Skrällvarning: Thorsten Flincks utomjordiska karisma kan ta honom långt i den här tävlingen. Kanske ända till Baku. Sedan bävar jag för att jag underskattar Ranelids popularitet, ännu en gång.

Jumboplacering: Sorry, Dead by april, mixen av hårdrocksskrik och pojkbandsfalsett håller inte. Min önskan är däremot att Ranelids ”Spektakel”, förlåt, ”Mirakel” ska hamna sist.

Johanna Berglund

Vinnare: Det kommer att stå mellan Loreen och Danny Saucedo. Loreen håller hög kvalitet både vad det gäller musiken och framträdandet. Det är överraskande och nytt i sammanhanget. Dannys nummer är mer förväntat. Men låten växer och han har en utstrålning som når långt utanför tv-rutan.

Personlig favorit: Thorsten Flinck. Motvilligt blir jag allt mer förtjust i den här låten. Numret i sig passar inte i Melodifestivalen och jag tror inte att den har en chans i Eurovision. Men vilket sug den har.

Skrällvarning: David Lindgren. Han skrällde vidare direkt till final och kan trots att han är ganska okänd få en hel del röster på sin Eric Saade-inspirerade musik.

Mer läsning

Annons