Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sval publik mötte Black Trip

Annons

Black Trips debutplatta "Goin' Under" var en av senare tids finaste överraskningar. Visst, att köra denna typ av 70-tals influerade rock är inget nytt men bandets riff-frustande alster gör allt så rätt att man helt enkelt inte kan förbise den.

Live får bandet och låtarna däremot slåss mot odrägliga vädergudar, en relativt sval och avvaktande publik och lätt krångligt ljud. Mot slutet av konserten börjar det kännas som att osuget sakta nästlar sig in bandet och tyvärr får sig konserten ett minst sagt snöpligt slut. Resterande tid av spelningen går dock i hundra härliga knyck.

Låtar som "Putting out the fire" och "Voodoo Queen" går i bräschen som kvällens starkaste bjudningar. Snabbt, intensivt och med perfekt avvägd skrikig sång är det en ynnest att få delta. Att gänget mot slutet av konserten känns rätt så trötta på rådande förhållanden är påtagligt och det är självklart tråkigt att se. Tråkigare är dessutom att när bandet ska göra en sista kraftsamling och riva av av sin avslutande låt så dör stora delar av ljudet och ljuset släcks. Diskussionen om hurvida ljudkillen stängde av ljudet på grund av tidsbrist eller om det var ett ärligt fel förblir osagt. Surt sa räven i varje fall. Alla medlemmar väljer inte ens att komma ut och tacka för sig, vilket ter sig lite fisigt. Förståeligt att frustration är en känsla som är högt i topp just då dock.

Självfallet är det synd att Black Trip inte lyckas ro i hamn hela kalaset. Det är bara att se fram emot nästa gång grabbarna lirar så att "Goin' Under" är exakt lika piskande god live som på skiva.

Mer läsning

Annons