Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sveriges enda popstjärna

Eric Saade tar med sig en decibelmätare till Örebro och konserten i kväll. Nu vill han höra folkets jubel. De som inte jublar bryr han sig inte om.
– Jag kommer aldrig att anpassa mig eller förändra mig, då skulle min morsa döda mig, säger han.

Annons

Han har drömt om det här sedan han var liten och såg sina idoler inta de stora arenorna. Nu ska Eric Saade själv ge sig ut på en arenaturné med vad han beskriver som ”den ultimata popshowen”. I kväll spelar han i Örebro.

Det är inga små konsertlokaler Eric Saade har tänkt fylla i de 15 städer han besöker. Enligt Saade själv rymmer de i snitt 3 000 personer i publiken. Inte vem som helst kan sälja ut arenor av det slaget, men sångaren verkar lugn:

– Det lyckas inte ens jag med på vissa ställen. Mindre städer, mindre publik. Men för mig handlar det här inte om pengarna. Den här turnén kostar mig hur mycket som helst. Jag gör den för att det är min dröm. Och så hoppas vi att vi går plus minus noll i alla fall.

Eric Saade, som kallat sig själv för ”Sveriges enda popstjärna”, har en självsäker attityd. Att människor ibland retar sig på honom rör honom inte i ryggen.

– Jag säger vad jag tycker och tänker. Alla som har den personligheten i Sverige, från Jan Guillou till Zlatan, får mycket skit. Det är synd, men jag har lärt mig att den typen av skit måste jag ta. Om jag skulle försöka vara alla till lags skulle morsan ta ner mig på jorden och säga: ”Var dig själv för helvete”.

Nyligen blev han framröstad till årets svenska favoritstjärna i barnkanalen Nickelodeons omröstning, och han är onekligen en barnens favorit. Men han räknar med att människor i alla åldrar kommer att komma på konserterna.

– Jag har en bred publik, från 3-åringar till 73-åringar. Det är väldigt många vuxna människor som går och tittar. Även om de har vuxit upp med en helt annan sorts musik så tror jag att det jag gör på scen tilltalar dem också, menar han.

Mer läsning

Annons