Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

The-Dream

Annons

R'N'B. I spåren av uppbrottet från ex-frun Christina Milian släppte The-Dream för två år sedan "Terius Nash: 1977". På femte albumet har han släpps skilsmässosoulen och är tillbaka i snusksvägen - och det med besked. "I can give a fuck about the foreplay, I want it now" sjunger han uppfodrade på skivans titelspår. Han bubblar av oförlöst lusta hinner inte med tramsigheter som att linda in budskapet i eleganta ordlekar. "Fuck a love song, I need to fuck you" som drömmen uttrycker det i smått fantastiska "Michael".

På första delen av "IV Play" avlöser samarbetena varandra, The-Dream får celeber draghjälp av bland andra Beyoncé, Jay-Z, Kelly Rowland och 2 Chainz. Efter att ha avverkat gästartister och sängkammarreferenser blottar han en mer känslig sida ("Self-conscious" och "Holy love").

The-Dream är en ruskigt kompetent låtskrivare med bland annat Rihannas "Umbrella" och Beyoncés "Single ladies" i ryggen. Dessvärre bleknar hans soloprestationer i jämförelse. "IV play" har sina ljusa stunder ("Slow it down"!) men känns överlag trött och oengagerad.

Mer läsning

Annons