Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Timbuktu på Conventum

Annons
Timbuktu i Örebro.

När Timbuktu och Damn! kliver på scenen 15 minuter efter utsatt tid blir kvällens lugna och eftertänksamma inledning inte alls vad man kanske hade hoppats på. I stället för fullt ös från start blir det som ytterligare en startsträcka innan det kommer igång på riktigt. För det är när Timbuktu ger allt som han är som allra bäst. Timbuktu är glädje och energi och med uppbackning av det grymma bandet Damn! med sina fantastiska musiker skulle helheten egentligen inte behöva bli annat än helt perfekt. Men tyvärr har kvällens konsert både sina toppar och dalar.

Jag vill höra mindre snack från Timbuktu och mer musik. Hellre ett riktigt drag rakt igenom och skippa stora delar av mellansnacket, det får mig bara att tappa fokus. Pratorna är så där och det känns som att Timbuktu själv känner att det inte alltid blir så bra, han säger det till och med vid något tillfälle. Som publik är man där för hans fantastiska musik som har ett sådant skönt beat att det är svårt att stå still. Med politiska texter och med känslor som avhandlas i låt efter låt går det inte att tycka så mycket annat än att han är en fantastisk artist.

Han sprudlar av energi och den smittar av sig på en entusiastisk publik som gärna sjunger med i de mer välkända låtarna. ”Resten av ditt liv” som är den senaste i raden av hans hits är också den låt som drar ner mest jubel för kvällen. Här blir det ren och skär allsång och Örebropubliken visar vart skåpet ska stå. ”Det löser sig”, ”Dödsdansen” och ”Allt grönt” är bäst den här kvällen. När extranumren drar i gång saknar jag tre låtar, men då får jag två av dem. ”Karmakontot” och ”Alla vill till himmelen” om än i andra tappningar än originalen. Kalla mig för traditionell men jag gillar dem när de är som de ska vara och inte i något annat stuk. Jag saknar ”The botten is nådd” och det står jag för. Jag hade så gärna vilja höra ”Yaro” från originalet själv.

Vill ni veta vad Anders Jakobson tyckte om konserten?

Läs då i hans blogg på meny.nu/bloggar/andersjakobson

Mer läsning

Annons