Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tomas Ledin till Örebro

Tomas Ledin förlänger sin sommarturné och avslutar med en konsert i Brunnsparken.

Annons
Tomas Ledin från sitt framträdande på Melodifestivalen 2014.

Live at Heart-festivalen får konkurrens i år. Och inte av vilken artist som helst. På lördagen 5 september uppträder Tomas Ledin i klassiska Brunnsparken. Bakom arrangemanget står J Event som arrangerade Yeah-festivalen i mitten av maj i år. Ledin blir Örebrobolagets första enskilda konsertevenemang:

– Det är självklart skitkul att få göra en sån här grej och jag är helt övertygad om att detta kommer att bli en klassisk konsert som många kommer att prata om i flera år framöver. Ledin är en utav Sveriges absoluta giganter och det är helt klart ett erkännande att få boka en sådan artist, säger Niklas Lennartsson på J Event.

Ledins första stora sommarturné det här decenniet, "Livs levande", har redan smugit igång. I kväll fredag spelar han i Kiruna och i morgon lördag Skellefteå. Turnén var först tänkt att avslutas i Sarpsborg, den 29 augusti, men nu förlängs den alltså med en spelning till – på en speciell utomhusscen som kommer att byggas upp bredvid den befintliga i Brunnsparken.

På sin resa besöker Ledin totalt 25 städer i Sverige, Norge och Finland tillsammans med sitt gamla liveband. Att han har turnerat sedan 1970-talet och för evigt förknippas med ljumma sommarkvällar ser han inte som ett problem.

– Jag har förlikat mig med mitt artistiska öde. Det är det här jag gör, säger han och skrattar.

Konserterna kommer att bestå av en "bra mix" låtar från 70-talet och framåt.

– Det blir ett par låtar som jag inte har spelat på 10-20 år och så naturligtvis flera av de stora "sommarlåtarna", säger Ledin.

Efter drygt fyra decennier på scen måste du ha många anekdoter på lager. Har det någonsin gått riktigt snett?

– Säkert. Man har snubblat på scen, fått blackout och glömt texter. Men det mesta löser sig i stunden.

Vad driver dig att fortsätta turnera?

– Mötet med publiken. Jag har en stor och lojal publik och tillsammans kan vi skapa ett par nyttiga kvällar. Vad bättre kan man göra med sin tid här i livet?

På några konserter under turnén kommer Måns Zelmerlöw att dyka upp som förband till Ledin. Dock inte i Örebro. Vilken artist som öppnar i Brunnsparken är inte helt klart och kommer att meddelas senare.

Mer läsning

Annons