Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Underhållande men karaktärslöst

När branscher interagerar kan karriärer få riktig fart. Så är det nog i fallet Miss Li.
I lördags var det utsålt när Miss Li besökte Örebro och publiken spände över generationsgränserna.

Annons
Miss Li under en tidigare konsert.

Många kom garanterat från tv-soffan och ville helst av allt höra Borlänge-artisten återigen tolka Olle Ljungström, Pugh Rogefeldt med flera.

Miss Li alias Linda Carlsson var ju en av deltagarna i senaste säsongen av ”Så mycket bättre” och den som hårdast konkurrerade med Darin om att vara stjärnan i gänget. Tidigare säsonger har gett September och Laleh folkets kärlek och nu har denna känsla riktats mot Miss Li.

Miss Li är självklart värd all uppmärksamhet, men hennes egen musik är egentligen inte av bred och folklig karaktär. Framför allt har hon slagit igenom med sin lätt stompiga musik åt ragtime-hållet till. Senaste plattan är dock mer melodiös och nästan filmisk. Och det var den, samt ”Så mycket bättre”-låtarna förstås, som dominerade konserten.

I slokhatt och färgglad långklänning strålade Miss Li från scenen i låt efter låt. Några ballader med stark sång och så de upprymda ”Oh boy” och ”My heart goes boom”.

Det blir lite sökande och karaktärslöst i längden. Men glädjefyllt och charmigt utan att riktigt hugga tag. Miss Lis spellust och produktivitet har kostat känsla och tyngd. På önskelistan till nästa platta och turné skulle orden eftertänksamhet och landning kunna läggas.

Fast showen på mycket fina Club 700-scenen var underhållande. Hennes band med bland andra parhästen Sonny Boy Gustafsson på gitarr är tajt och skickligt. Det är också alltid kul att höra fiol och ståbas i pop- och rocksammanhang.

Det är dessutom fint att se nya ansikten i publiken. Hoppas dessa hittar tillbaka till Örebros live-scen.

Mer läsning

Annons