Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mycket dans i 21:a showen

Strass, fjädrar, paljetter – och några kilo humor. Det utlovar Fashion Pack i den nya showen "Dressed for success" – gruppens mest påkostade någonsin.

Annons
Karl Nyström, Gabriel Berg, Olle Nykvist och Karl Ljungblad är nya dansare för året i Fashion packs show.

2011 var sommaren när Fashion Pack satte publikrekord praktiskt taget varje vecka. Det var roligt, men sätter förstås också press på dragshowgruppen inför årets show, den 21:a i ordningen, som har premiär den 28 juni på Strömpis, och pågår i åtta veckor.

– Egentligen skulle vi ta ett sabbatsår, för jag var helt slutkörd efter förra sommaren. Men efter att ha fått över 180 mejl från folk som bad oss fortsätta och efter att ha blivit stoppad av folk på stan som sa samma sak, tänkte jag att då kör vi då, säger Thomas Johansson, som är den ende som har varit med från starten.

Dessutom hade han en hel del idéer på lager.

I årets upplaga av Fashion Pack ser vi Thomas Johansson och Magnus Bertelssen som dragshowartister, tillsammans med fyra nya dansare.

– I bland blir dragshow för mycket skönhetstävling. Det är så mycket fokus på vårt utseende. Det är väl kul, men det är inte det dragshow handlar om, utan vi vill göra en fantastisk show, säger Thomas.

Därför har gruppen gått tillbaka lite till den mer ursprungliga stilen. Det utlovas mycket humor.

– Vi sparar inte på krutet i år. Vi bjuder mycket på oss själva. Man måste våga vara lite ful på scenen. Det här är vår mest påkostade show någonsin. Vi har varit i Paris och köpt tyger till kläderna. Jag var där i två dagar tillsammans med vår kostymör. Jag tror aldrig jag har shoppat så lite till mig själv, skrattar Thomas.

– Vi kan utlova surpriser, säger Magnus Bertelsen.

Nytt för i år är att scenen ramas in av en stor videovägg som de spelat in och som de hoppas ska förhöja numren.

”Dressed for success” har 80-talstema, och är ett 80-talsmedley där sketcherna bygger på musiken.

Gruppen är hemlighetsfull om innehållet, men släpper ändå några karameller att suga på fram till premiären:

– Vi gör alltid kungafamiljen. Jag brukar göra Silvia, men nu gör jag Sofia Hellkvist. Kalle Ljungblad (en av dansarna) gör Carl Philip.

– Och så kör vi Björn Ranelid – och Loreen, såklart. Folk kommer bli chockade när de ser den på Ranelid, det kommer bli succé, säger Kalle.

Dessutom har Peter Flack, Marie Kühler, Amanda Flack och Monica Forsberg lånat ut sina röster till karaktärer i showen, som Fashion Pack mimar till.

De avslöjar också att de gör en Bond-film på fem minuter.

De nya dansarna heter Olle Nykvist, Karl Ljungblad, Karl Nyström och Gabriel Berg och är alla handplockade av Thomas.

Kalle Nyström är yngst och är född 1996.

– Det är samma år som jag började med Fashion Pack, det är inte klokt! säger Thomas, och berättar att han först fick blankt nej av Kalle Nyström.

– Jag stegade fram efter en show förra året och sa: Du ska vara med oss! Nej, sade Kalle bestämt. Men då hade jag inget att komma med. När jag sedan hade en show bokade vi in ett samtal och då sade han ja.

Ingen av dansarna har gjort något liknande förut.

– De stora numrena, där alla sex ska se bra ut samtidigt, de satte vi rätt snabbt, inflikar Olle och får medhåll från de andra.

Fashion Pack är noga med att lyfta fram dansarna. De har egna nummer och är inte bara ”utfyllnad”.

– Det är lite vår grej, säger Thomas.

– Vi kommer att ha kläder vi aldrig annars skulle sätta på oss. Det är mycket fjädrar, hotpants och paljettbyxor, säger Kalle Ljungblad och skrattar.

I snart 16 år och under 21 shower har Fashion Pack underhållit publiken. Och med tanke på förra årets publikrekord verkar konceptet fortfarande gå hem i stugorna.

– Jag tror att det är för att vi gör något nytt hela tiden, undantag förra året då vi hade 15-årsjubileum och återanvände lite. Vi gör en show som alla kan ta till sig. Vi är noga med att utveckla oss hela tiden, inte köra samma tugg, utan gör oväntade saker. Samtidigt förväntar sig publiken en viss show, vi kan till exempel inte komma och göra något helt spejsat med vissa ljus och läderkläder, då undrar folk vad som har hänt. Dessutom tror jag att det tydligt märks om man trivs ihop i gruppen, och det gör vi, säger Thomas.

Finns det något man inte får skoja om?– Ja. En gång gjorde vi en grej om prinsessan Diana, när hon nyligen dött. Det var bara med en gång. Det var en bra idé på pappret, men det var riktigt tasteless. Jag skäms när jag tänker på det. Det blev helt tyst, minns jag. Vi hade någon fin avslutning med änglavingar...ojojoj.

Mer läsning

Annons