Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mysteriet i Mouthe

Annons

Att enbart få ärva en uppstoppad hund när man tror att man ska bli rik är så klart lite deppigt. Och för den skrivkrampande författaren David Rousseau känns det extra tungt att han behövt ta sig till den lilla hålan Mouthe, Frankrikes kallaste stad, för att få beskedet.

Men när traktens skönhet, Marilyn Monroe-kopian Candice, hittas död mitt i ingemanslandet vid den schweiziska gränsen, vaknar hans inspiration till. Han köper inte den officiella förklaringen om självmord och beslutar sig för att utreda fallet för att kunna skriva ytterligare en deckare.

Candice själv övervakar processen i bästa ”Sunset boulevard”-stil, trots att hon är död är hon närvarande.

”Mysteriet i Mouthe” är lika delar komedi (faktiskt rätt kul stundtals), noir-pastisch, övernaturligheter och mysteriethriller. Med lite mer dramatik i botten, lite riktig fara och spänning hade den kanske lyckats knyta ihop alla de här trådarna till en finfin ”Twin Peaks”-wannabe.

Nu blir det inte riktigt så men det är ändå ett ganska kul försök med ett udda persongalleri och inte minst – en egen teori om vad som hände den riktiga Marilyn Monroe.

Mer läsning

Annons