Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

NA-tv: Husáhr i huvudroll på Skäret

Operasångerskan Hanna Husáhr gör huvudrollen som Lucia i sommarens föreställning av Donizettis Lucia di Lammermoor på Opera på Skäret.
– Det är min drömroll – en av de mest krävande roller man kan ha som koloratursopran, säger Hanna vid en pressträff på Slottet i Örebro.

Annons

Opera på Skäret presenterade igår artister, produktionsteam och det kompletta festivalprogrammet för sommaren. Se NA-tv från pressträffen här. Föreställningen Lucia di Lammermoor av Gaetano Donizetti regisseras av Sten Niclasson, konstnärlig ledare på Opera på Skäret.

I huvudrollen alternerar den ryska sopranen Ekaterina Bakanova med svenska Hanna Husáhr, som den senaste tiden varit knuten till Nationaloperan i Helsingfors. Nu ser hon fram emot att för första gången sjunga i operahuset vid sjön Ljusnaren utanför Kopparberg.

– Jag har hört mycket gott om Opera på Skäret, säger Hanna.

Övriga solister som medverkar i föreställningen är Rame Lahaj/Kristian Benedikt (Edgardo), Anton Eriksson/Daniel Hellström (Enrico), Levente Pàll (Raimondo), Ann Roach (Alisa), Anders Håkansson (Arturo) och Kalle Leander (Normanno).

Mer läsning