Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nesser-filmen kan få premiär i höst

Det har tagit över fem år, men nu är ”och Picadilly Circus ligger inte i Kumla” äntligen redo för vita duken.
– Jag hoppas att den går upp så snart som möjligt, säger producenten Hans Danneborn.

Annons
Filminspelningen har i dag fem år på nacken. Den här bilden togs i september 2008, när en scen ur filmen spelades in på tågstationen i Nora.

Filmatiseringen av Håkan Nessers bok påbörjades redan 2008 och skulle haft biopremiär 2010, men produktionen har kantats av en rad problem, inte minst ekonomiska sådana.

Att filmen till slut kunde färdigställas beror på flera faktorer.

– Det handlar om ett tillskott i finansieringen från Filmregion Stockholm Mälardalen för att slutföra produktionen. Men vi har också fått bra stöd från Anette Mattson på filmregion Stockholm-Mälardalen och två andra producenter som har stöttat oss, säger producenten Hans Danneborn på Mariedamm Film AB.

Tidigare har ingen distributör funnits, men nu kommer företaget Noble Entertainment att ta sig an uppdraget. Men hur stor spridning filmen kommer att få på biodukarna runt om i landet är i dagsläget inte klart.

– Vi vill förstås ha en distribution som passar filmen så bra som möjligt. Exakt hur det kommer se ut har vi mer svar på i slutet av sommaren, säger Sara Karlsdotter de Costa, distributionschef på Noble Entertainment.

Producenten Hans Danneborn har höga förväntningar inför lanseringen.

– Jag hoppas att filmen går upp under hösten, förutsatt att den går upp under en bra tidpunkt. Vi vill ha så bra marknadsföring som möjligt.

Vad tycker du själv om slutresultatet?

– Vi är jättenöjda, och vi har fått fin respons från alla som har sett den, säger han.

Webb-tv: Se ett klipp från filminspelningen här.

Håkan Nesser, författare till boken

Mer läsning

Annons