Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nora-låt klar för Melodifestivalen

(UPPDATERAD 14.55) Låtmakaren Ted Ström från Nora ligger bakom ett av bidragen i nästa års Melodifestivalen.

Annons

Låten som Ström är upphovsmakare till heter "Jag reser mig igen" och ska framföras av Torsten Flinck. Han har skrivit den tillsammans med Melodifestivalräven Thomas G:son.

Bidraget presenterades, tillsammans med övriga 31 låtar, av SVT vid lunchtid i dag.

– Det är inte en utpräglad schlagerlåt, den känns snarare lite 60–70-tal. Jag hade en idé om att texten skulle skildra Torsten Flincks situation och karriär som gått lite upp och ner. Man kan läsa in den som att den handlar om hans liv, men man kan också applicera den på vem som helst. De flesta kan nog känna igen sig.

Hur har samarbetet fungerat?– Vi fick kontakt med varandra genom ett produktionsbolag. Men Thorsten Flinck har faktiskt kontaktat mig tidigare om låtar men det har aldrig blivit av att vi samarbetat. Jag trodde nog knappast att jag i hela mitt liv skulle skriva en låt åt en så speciell artist som just han. Det har varit ett lättsamt och bra samarbete, han tycker att låten är jättebra.

Hur känns det att skriva en låt till Melodifestivalen?– Jag har aldrig sysslat med schlager-genren, snarare tvärtom. Det är roligt att man faktiskt tillåts göra något annorlunda i Melodifestivalen. Man får vara med på sina egna villkor. Thorsten Flinck gör inte heller om sig till schlagernörd utan gör sin egen grej. De har tydligen tjatat på honom i flera år att han ska vara med.

Här kan du läsa om alla bidragen.

Mer läsning

Annons