Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny platta med Knutters

Fem års väntan är snart över. Efter sommaren släpper Kenneth the Knutters en skiva med nya låtar. Någon turné blir det däremot inte.

Annons

2007 tryckte Örebrobandet Kenneth the Knutters ”på pausknappen”, som bandet självt uttryckte det. Många trodde då att spelningen i Kisa den sommaren var det sista vi fick höra av Pelle Pilsner och Kickin’ Kenneth och de andra knuttarna.

Men lagom till firandet av att bandet fyller 30 år planerar man att släppa en ny skiva.

Femton färska låtar ligger färdigskrivna och sex av dem har man redan spelat in grunderna på, i en studio i Göteborg.

– Vi fick förfrågningar om att göra en jubileumsturné i parkerna i sommar. Det sade vi nej till. Däremot kunde vi tänka oss att göra en platta, berättar Leif Goldkuhl, alias Kickin’ Kenneth.

Han kontaktade grabbarna och presenterade idén. Och alla sade ja direkt. Några i bandet har hållit i gång och spelat i coverband under de här fem åren, medan andra fick ”rosta av” – bokstavligt talat.

– Det var faktiskt rost på McPhersson gitarrsträngar, skrattar

Leif Goldkuhl som inte heller sjungit och spelat så mycket under uppehållet.

Däremot har han och Kjell Jennstig, alias Pelle Pilsner, skrivit flera bidrag tillsammans till andra länders Eurovisiontävlingar, bland annat Spanien och Lettland.

– Men det struntade vi i det här året och satsade på Knutterslåtar i stället. Det är mycket enklare att skriva. Flickan, flaskan och bågen-grejen sitter liksom i ryggmärgen.

Hur är det att spela ihop igen då?

– Det känns riktigt bra. Det har varit en riktig vitamininjektion att träffa alla grabbarna igen.

Men någon turné blir det inte?

– Någon enskild spelning kanske, om allt känns rätt. Men jag tror inte att vi ska fresta på våra gamla kroppar genom att ge oss ut på vägarna.

Mer läsning

Annons