Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nya melloappen får skarp kritik

SVT lanserar en ny app till smarttelefoner inför årets Melodifestival.Genom appen kan tittaren rösta gratis och i realtid under tiden då varje låt spelas.

Annons

”Det här känns jättekul. Appen kommer att ge dig ännu mer melodifestival och göra att du där och då ser hur du är med och påverkar det som händer direkt i tävlingen” säger chefen för Melodifestivalen, Christel Tholse Willers, i ett pressmeddelande.

För att rösta genom appen ska du trycka allt du orkar på ett bultande hjärta. Antalet röster som går iväg står i relation till intensiteten i tv-tittarens fingertryck på appens bultande hjärta. För att uppnå 5 röster krävs ett stort antal tryck på displayen.

Alla är dock inte lika positiva till det nya sättet att rösta fram sin favoritlåt. Bloggen Schlagerprofilerna tycker att ett bestämt antal röster per program är en bättre lösning.

”Kan man göra det krångligare? Trycka på en knapp hela låten? Intensitet omvandlat till röster? Istället för att bara ge folk fem fria röster per program att fördela på de sju låtarna som de vill?” skriver bloggen.

Röstningen per telefon och sms fungerar som vanligt.

Mer läsning

Annons