Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Opera på Hjalmar Bergman-teatern

Opera i Örebro hör inte till vanligheterna. Men 28 februari är det dags. Då blir det gästspel med en uppsättning i pocketformat av Charles Gounods ”Romeo och Julia”.

Annons
Sanna Gibbs som Julia, och Thorbjørn Gulbrandsøy som Romeo.Foto: Charlotte Strömwall

Det är Örebro riksteaterförening som passat på att boka föreställningen från Malmö opera som nu ska ut på riksturné i Rikstea- terns regi.

– Det är inte så ofta vi har opera på repertoaren här i Örebro, men när vi nu fick erbjudandet om den här lightversionen så tyckte vi att det var ett bra tillfälle, både för våra medlemmar och för fler intresserade, säger Frida Mehlin, vikarierande verksamhetsledare på Örebro riksteaterförening.

Gounods opera är egentligen en föreställning i fem akter med en speltid på dryga tre timmar. På turnén är den nedbantad till två timmar. För regin svarar Wilhelm Carlsson och i rollerna syns bland andra Sanna Gibbs (Julia) och Thorbjørn Gulbrandsøy (Romeo).

– I min uppsättning är kärleksrelationen i fokus, jag valde att ta bort mycket av det grandiosa ur originalverket som jag tycker skymmer den verkliga berättelsen, säger regissören.

Uppsättningen består av fem sångare som ackompanjeras av en trio med piano, violin och cello. För musikbearbetningen svarar Paula af Malmborg Ward.

Mer läsning

Annons