Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Örebro kammarkör gånger tre – julkonserter med kompositören Nils Lindberg

I år satsar Örebro kammarkör lite extra på sina julkonserter med både en jazzlegend och gäster från Tyskland på plats i S:t Nicolai kyrka: "Det kommer bli helläckert"

Annons

Det blir både julsånger, psalmer och allsång i helgen när Örebro kammarkör bjuder in till julkonsert. Bland annat framförs A Christmas Cantata av Nils Lindberg, som själv kommer till Örebro för att medverka vid de tre konserterna. Dessutom har kammarkören bjudit in den tyska orkestern Landes-Jugendjazzorchester Bayern och en tysk vokalensemble.

Det är nästan en 40 år gammal tradition att Örebro kammarkör bjuder in till julkonsert i S:t Nicolai kyrka. Den här bilden är från julkonserten 2013.

– I år blir det fullt spjäll och ett nytt grepp. Landes-Jugendjazzorchester Bayern består av 22 musiker. Örebro kammarkör har 35 sångare och den tyska vokalensemblen Animato 12 personer så det lär bli trångt i koret, säger dirigent Fred Sjöberg i ett pressmeddelande.

I år blir det fullt spjäll och ett nytt grepp

Landes-Jugendjazzorchester Bayern består av unga musikstudenter från flera högskolor/universitet i Tyskland och har samarbetat med Fred Sjöberg vid flera tillfällen. Vokalensemblen Animato, som följer med på turnén till Sverige, har gjort en CD-inspelning av A Christmas Cantata tillsammans med Landes-Jugendjazzorchester Bayern.

– Det blir traditionellt och vackert med lite twist. När vi nu gästas av den här duktiga, tyska orkestern vill vi självklart dra fördel av det, så vi kommer ha storband med i psalmen Dagen är kommen och presenterar även ett nytt arrangemang på Adams julsång, mer känd som O helga Natt – ett arrangemang för två solister, kör, storband och orgel, det kommer bli helläckert, säger Fred Sjöberg.

De tre julkonserterna framförs i Nikolaikyrkan på lördag och söndag.

Mer läsning

Annons