Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Örebroare vann kortfilmstävling

Laget Örebro TV tog hem årets vinst i Noomaraton i Stockholm. En kortfilm om en man som sover på trottoaren och omvärlden passerar förbi utan att notera honom.

Annons

För knappt en månad sedan genomfördes regiontävlingen av Noomaraton i Örebro. En tävling som handlar om att på tid göra en kortfilm där man får vissa förutsättningar i form av ett ämne, tre platser och tre föremål som ska finnas med i filmen. Vid startskottet får varje lag förutsättningarna och har sedan 24 timmar på sig att få filmen färdig.

I år var temat ”Kravmärkt”, platserna ”Under en lyktstolpe”, ”I en kö” och ”I en koja” och föremålen ”App”, ”Armband” och ”Musikinstrument”. Lag Örebro TV:s film hetter ”Kravmärkt – för en omtänksammare värld”. Juryns motivering var: ”Vi drabbades omedelbart av denna gripande dokumentära fiktion som ställer de verkligt svåra frågorna i en enda bild”. Örebrolaget består av Sora Inyai, Alessandro Zavattero och Anders Larsson.

Skåne tilldelades två hederspriser från juryn och Uppland gick hem med publikens pris. Landet runt kom i år hela 219 lag till start vilket är nytt nationellt deltagarrekord.

Jury vid riksfinalen på Filmhuset i Stockholm var Annika Gillegård från Svenska Filminstitutet, Erik Hahne från Uppsala Internationella Kortfilmfestival och Birgitta Olsson, filmkonsulent i Region Halland. (NA)

Mer läsning

Annons