Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Örebroaren som är Big in Japan

Låtskrivaren Niklas Edberger från Örebro har dubbla anledningar att fira just nu. Han ligger etta på den japanska singellistan, och har en låt med på det bäst säljande albumet.

Annons

Den japanska singellistan toppas av låten ” Super delicate ” med pojkbandet Hey! Say! Jump. Låten är producerad av Niklas Edberger i Örebro.

Tidigare singeletta

Han har även skrivit och producerat låten "Chain of love" på albumlistans etta, ”Chain” med bandet kat-Tun. Det är samma band som han hade en singeletta med för cirka ett år sedan. Och att det går bra för örebroaren i Japan är ingen slump.

– Sedan ett år tillbaka har jag jobbat väldigt mycket mot Japan. Det är en rolig typ av musik att jobba med, säger han.

Vad är det som gör det annorlunda?- Dels kan låtarna vara lite längre, de måste inte vara tre minuter. Dels får man en frihet att experimentera lite mer. Det kan gärna vara lite hårdrocksriff blandat med tango eller något sådant. Man är fortfarande mallad, men man är mallad på ett annat sätt.

Varför tror du att dina låtar funkar så bra i Japan?– De gillar det internationella soundet, men också att jag kan blanda in deras eget sound i det. Sedan har man väl något som de gillar i melodierna, säger han.

Samarbete med After DarkBåda låtarna som toppar Japanlistorna har Niklas producerat på egen hand. När han är klar skickar han över materialet till Japan, där sångpålägg och slutmixning sker.

- Internet är fantastiskt på det sättet, säger han.

Vad arbetar du med för tillfället?- Just nu jobbar jag mycket med After Darks kommande krogshow.

Mer läsning

Annons