Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Örebrobandet Hansam signas av Sony Music

De började som en rapduo på Risbergska 2009. I dag är sexmannabandet Hansam väletablerat med många spelningar i Sverige och Norge. Och nu har de tagit ett jättesteg i karriären: kontrakt med ett av världens största bolag, Sony Music.

Annons

– Otroligt stort. Det här var verkligen inget som vi räknat med, säger Samuel Andersson, sångare, och berättar att initiativet kommit från Sony som haft ”span” på gruppen en längre tid.

– Det har varit på gång hela vintern och blev klart för några veckor sedan. De hade noterat våra framgångar på Itunes och Digilistan, men inte fattat vilka vi är, så de tog kontakt med oss och på den vägen är det.

I morgon fredag släpps nya singeln ”Panik” och till hösten räkna Samuel med att det blir ytterligare ett singelsläpp. Och kanske på sikt en EP.

– Sedan får vi se. Om vi får mycket spelningar i och med detta, så kan vi kanske lägga mer tid på att skriva nytt. Jag lever i drömmen att kunna leva på det här, kanske inte alltid, men åtminstone för en tid.

Samuel har varit med från början i Hansam. Det var han och kompisen Hannes Perder som bildade gruppen, först som rapduo som sedan utökats. I dag är de sex medlemmar i bandet, varav fem har förflutet på Risbergska.

Alla medlemm ar utom en bor i dag i Stockholm. Det är där Hansam har sin hemmabas och övar varje tisdag. Musiken är rap-pop med soulinslag. Svängig med partykänsla. Musik att dansa till.

I helgen som kommer spelar de på två platser i Norge, Kragerö och Drammen, och till valborgshelgen planerar de en miniturné tillsammans med Iida och några norska akter. Spelningar är bokade i Stockholm, Örebro och Oslo.

I Örebro spelar Hansam i Citykyrkan på första maj

Mer läsning

Annons