Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Örebroförfattare nominerad till Augustpriset

Örebroaren och barnboksförfattaren Frida Nilsson är nominerad till Augustpriset i barn- och ungdomsklassen.

Annons
Frida Nilsson.

Det är hennes bok Jagger, Jagger, utgiven av Natur Kultur, som har vunnit juryns gillande. Boken handlar om åttaårige Bengt, som är mobbad och utanför, men som möter uteliggarhunden Jagger, ett möte som förändrar Bengts liv.

”Med suggestiv kraft och subtil humor skildrar Frida Nilsson barns utsatthet och en självupptagen vuxenvärld” skriver juryn i sin motivering.

I tävlingen konkurrerar Frida Nilsson med bland Sara Kadefors som tidigare vunnit den här klassen, samt Anna Höglund, Ellen Karlsson och Eva Lindström, Klara Persson och Lena Sjöberg.

I skönlitterära klassen

kan Per Olov Enquist kan få Augustpriset för tredje gången med romanen "Liknelseboken".

Författaren tog hem priset såväl 1999 som 2008 med "Livläkarens besök" respektive "Ett annat liv". De övriga nominerade i skönlitterära klassen är Lena Andersson med "Egenmäktigt förfarande - en roman om kärlek", Sven Olov Karlssons

"Porslinsfasaderna" och "Hägring 38" av Kjell Westö samt de två poeterna Athena Farrokhzad med "Vitsvit" och Katarina Frostenson med "Tre vägar".

Journalistduon Martin Schibbye och Johan Perssons bok "438 dagar" fanns bland de utvalda böckerna när nomineringarna till fackboksklassen presenterades. Även Dan Josefssons färska bok om Thomas Quick-fallet, "Mannen som slutade ljuga", nominerades.

Övriga nominerade i fackklassen är: Tore Janson, Gustav och Marie Mandelmann, Lena Sundström och Bea Uusma.

Augustpriset delas ut vid en stor gala den 25 november. Det är 25-årsjubileum för Svenska förläggareföreningens pris.

Mer läsning

Annons